Dnevne novosti

Pusić upoznala ministre EU-a s problemom komaraca u Slavoniji

24.06.2014 07:05 BRUXELLES/LUXEMEBOURG, 23. lipnja 2014.Hina, Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić upoznala je u ponedjeljak u Luksemburgu europske kolege s jednom od posljedica velikih poplava, najezdom komaraca, koji predstavljaju veliki problem u poplavljenim područjima.

Ministrica je pohvalila pomoć država članica i dobru reakciju povjerenice za humanitarna pitanja i izvanredne situacije Kristaline Georgijeve, dodajući da se zbog birokratiziranosti europskih institucija još čeka na konkretnu pomoć. "Neke države članice su nam doista priskočile u pomoć, osobito oko jedne vrlo akutne situacije koja zahtijeva trenutačnu intervenciju, a to je pitanje komaraca, koji se legu u zagađenim vodama.

Povjerenica Georgijeva je dobro reagirala, posjetila je Hrvatsku, ali je na žalost zbog birokratiziranosti europskih institucija to zapelo i mi dosad nismo dobili konkretnu pomoć", rekla je Pusić, koja u ponedjeljak sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu. "Međutim, države članice su pomogle. Velika Britanija i Francuska nam baš u tom segmentu pomažu", rekla je hrvatska ministrica, dodajući da iste probleme s komarcima imaju BiH i Srbija te da je to doista regionalni problem.