Dnevne novosti

Lovrić Merzel odbacuje nove Uskokove optužbe

22.07.2014 07:16 ZAGREB, 21. srpnja 2014.(Hina), SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel, koja je u istražnom zatvoru zbog korupcije, putem svog odvjetnika odbacila je Uskokove tvrdnje, iz posljednjeg proširenja istrage, da je primila mito od poduzetnika Željka Žugića i novac "oprala" kupnjom stana u Zadru upisanog na njena nećaka.

"S obzirom da je Uskok izdao priopćenje o proširenju istrage prije nego što je obavijestio drugu stranu moramo reći da županica sve navedeno smatra neistinama i konstrukcijama. Žestoko opovrgava cijelu točku koja joj se stavlja na teret, a to će ponoviti i u svojoj obrani", kazao je Hini odvjetnik Berislav Živković.

Dodao je i da Uskok za svoje tvrdnje nema nikakve dokaze te da će se to također pokazati tijekom postupka. Uskok je, ne navodeći imena, objavio da je proširio istragu za korupciju protiv sisačko-moslavačke županice koju nakon novih saznanja u istrazi i policijske kazne prijave sada sumnjiči i da je od poduzetnika Žužića primila 100 tisuća eura mita koje je pokušala prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru upisanog na njena nećaka Dalibora Rožankovića.

Marini Lovrić Merzel, koja je u Remetincu od travnja, zagrebački Županijski sud početkom srpnja produljio je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Istraga protiv nje otvorena je zbog sumnje da je županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana.