Dnevne novosti

Vlada potvrdila Mimicu kao kandidata za člana EK

24.07.2014 07:12 ZAGREB, 23. srpnja 2014.(Hina), Hrvatska Vlada potvrdila je Nevena Mimicu kao kandidata Republike Hrvatske za člana Europske komisije do 2019. godine.

"Uzevši u obzir mišljenje Odbora za europske poslova Hrvatskoga sabora, donesen je Zaključak kojim se potvrđuje mr.sc. Neven Mimica kao kandidat Republike Hrvatske za člana Europske komisije u mandatu 2014.-2019.", priopćeno je iz Vlade. Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Stašu Skenžića pomoćnikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Boris Lalovac razriješen je dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Financijske agencije, a na tu je dužnost imenovan Igor Rađenović.

Lalovac je razriješen i dužnosti člana Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, a umjesto njega imenovan je Rađenović. Jelena Zrinski Berger razriješena je dužnosti predsjednice Stručnog povjerenstva za praćenje sigurnosti opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata, a novom predsjednicom, kao predstavnica Ministarstva gospodarstva, imenovana je Sabina Škrtić. Nadzornom odboru Hrvatske poštanske banke predlaženo je imenovanje Dubravke Kolarić članicom Uprave.

Wajih Hammoud na osobni je zahtjev razriješen dužnosti člana Sanacijskog vijeća koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, novom članicom imenovana je Sanja Švarc-Janjanin. Jozo Milanković razriješen je dužnosti člana Sanacijskog vijeća Opće županijske bolnice Vukovar, a novim članom, kao predstavnik Ministarstva financija, imenovan je Davor Petrović. Izmjenjena je Odluka o osnivanju Povjerenstva za rješavanje imovinskih i drugih srodnih pitanja između Republike Hrvatske i Crne Gore, kojom se Sonja Baretić razrješuje dužnosti članice, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva pravosuđa, imenuje se Martina Rimac.

Vlada je razriješila svoje predstavnike Ljubicu Đukanović i Sašu Zeleniku te zamjenicu predstavnika Gabrijelu Herceg Sarajlić u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Novi su predstavnici Sandra Orešić i Roko Andričević, a zamjenica predstavnika je Lidija Derdić. Ivo Afrić razriješen je dužnosti člana u Međuresornoj radnoj skupini za integrirano upravljanje granicom, te Povjerenstva za praćenje provedbe nacionalne strategije za uključivanje Roma do 2020.

Novom članicom imenovana je Nataša Zorić, predstavnica Ministarstva zdravlja. Dubravka Pezelj Duliba razriješena je dužnosti članice Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga. Novom članicom, kao predstavnica Ministarstva zdravlja, imenovana je Danica Kramarić. Cvjetana Plavša-Matić i Dijana Kladar imenovane su članicama, a Marija Boltek i Ilija Rkman zamjenicima članica Savjeta za razvoj civilnog društva, kao predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i organizacija civilnog društva u području djelovanja zaštite potrošača.