Dnevne novosti

Raspisan natječaj za stipendije Zaklade Zlatko Crnić

24.09.2014 07:16 ZAGREB, 23. rujna 2014.(Hina), Zaklada Zlatko Crnić raspisala je natječaj za dodjelu deset stipendija za studenate prava i jedne stipendije za postdiplomante prava u akademskoj godini 2014./2015.

Natječaj se raspisuje u prigodi 22. obljetnice smrti predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske Zlatka Crnića, čije ime Zaklada nosi, te 14. obljetnice pogibije sutkinje Općinskog suda u Zagrebu Ljiljane Hvalec. Pravo na dodjelu stipendije imaju svi studenti II., III., IV. i V. godine studija na sveučilišnom studiju za magistra prava na svim pravnim fakultetima u Hrvatskoj koji nisu stariji od 26 godina.

Kandidati se vrednuju u skladu s Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju i to tako da se boduje uspjeh u studiju, znanstvenostručni rad vezan uz pravni studij, nagrada dekana ili rektora (osim za uspjeh u studiju), i odgovarajuća međunarodna ili druga nagrada za osvojeno jedno od prva tri mjesta, vezana uz pravni studij.

Na natječaj za postdiplomante mogu se javiti polaznici poslijediplomskog specijalističkog i doktorskog studija iz područja građanskog, trgovačkog, upravnog, europskog, međunarodnog ili financijskog prava na pravnim fakultetima u Hrvatskoj, a pravo na dodjelu te stipendije imaju polaznici koji nisu stariji od 35 godina.

Natječaj za studente otvoren je do 24. listopada, a za postdiplomante do 21. studenog. Zahtjevi se šalju na adresu Zaklade u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, a potrebne informacije i primjerak zahtjeva mogu se dobiti u dekanatima svih pravih fakulteta u Hrvatskoj ili na internetskim stranicama Zaklade: www.zakladazlatkocrnic.hr.