Dnevne novosti

Sabor o izvješću Vijeća za elektroničke medije

24.10.2014 07:20 ZAGREB, 23. listopada 2014.(Hina), Hrvatski sabor u nastavku zasjedanja razmotrit će izviješće o radu Vijeća za elektroničke medije u 2013. Vijeće je lani obradilo 2202 predmeta i donijelo sedam odluka o davanju koncesija za obavljanje djelatnosti televizije i radija, od čega pet odluka za djelatnost televizije i dvije za djelatnost radija.

Donijelo je i dvije odluke o privremenom te dvije o trajnom oduzimanju koncesije za djelatnost radija i televizije. U odnosu na 2012. godinu povećao se broj pružatelja medijskih usluga na zahtjev te pružatelja medijskih usluga koji svoje usluge pružaju putem satelita, kabela, interneta i drugim dopuštenim oblicima prijenosa.

Pružateljima tih medijskih usluga izdano je sedam dopuštenja. U području nadzora, Vijeće je kontinuirano snimalo ukupno 174.864 sati radijskog i televizijskog programa, a povremeno je snimalo 17 televizijskih programa te 10 radijskih kanala na različitim razinama i različitog programskog usmjerenja. Izreklo je 40 upozorenja, sedam opomena, jedan prekršajni nalog te dva optužna prijedloga, navodi se u izvješću.