Dnevne novosti

Šefovi država Eurazijske ekonomske unije potpisali 20 dokumenata

24.12.2014 07:02 MOSKVA, 23. prosinca 2014. (Hina), Predsjednici država Euroazijske ekonomske unije potpisali su u utorak 20 dokumenata, objavila je ruska agencija TASS.
Riječ je o dokumentima od kirgistanskog priključenja EEU-u do sporazuma o predsjedanju tijelima EEU-a. Unija Rusije, Bjelorusije i Kazahstana bit će zajednica s tržištem od više od 170 milijuna ljudi, a djelovat će na načelima Svjetske trgovinske organizacije i jamčiti slobodu kretanja roba, usluga, kapitala i radne snage, piše TASS.

Armenija je već potpisala povelju o ulasku u EEU, a očekuje se da Kirgistan uđe od 1. ožujka 2015. Šefovi država potpisali su i ugovor o zajedničkim načelima i pravilima cirkuliranja farmaceutskih i medicinskih proizvoda, a donijeli su i odluku o prihvaćanju popisa uslužnih sektora koji su pokriveni zajedničkim tržištem. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je nakon summita EEU-a kako je unija otvorena za druge zemlje. "EEU je otvoren za sve naše susjede u okviru Zajednice neovisnih država partnere na istoku i zapadu", rekao je Putin.