Dnevne novosti

Ministrica Opačić s gradonačelnikom Šibenika potpisala sporazum o oprostu dugova

30.01.2015 07:18 ŠIBENIK, 29. siječnja 2015.(Hina), Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisala je u četvrtak s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem Sporazum za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. 
Tom prigodom ministrica Opačić je istaknula kako je Šibensko-kninska županija jedna od najugroženijih prema broju korisnika socijalne naknade, kojih na šibensko-kninskom području ima oko šest tisuća, a na području grada Šibenika oko 1,5 tisuću. Zbog toga je, nastavila je Opačić, potpisani Sporazum prilika za novi početak za sve te ljude, koji nisu mogli plaćati račune, izgubili su posao i našli se u teškoj situaciji.

Ministrica je izrazila nadu da će i ostali gradovi pratiti primjer Šibenika, te potpisati slične sporazume. Potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić popodne će u šibenskoj Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održati tribinu na kojoj će predstaviti što donosi potpisani sporazum, te uvjete po kojima socijalno ugrožene osobe mogu ostvariti pravo na oprost dugova.