Dnevne novosti

Ministrica Opačić i u Zadru potpisala Sporazum o otpisu dugova

02.02.2015 07:10 ZADAR, 30. siječnja 2015.(Hina)I šest gradova i općina Zadarske županije pridružuju se gradovima - potpisnicima Sporazuma o otpisu dugova socijalno ugroženim građanima, kojih je sada ukupno 51, nakon što je u petak potpisan sporazum s ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačić. 
Ministrica Opačić potpisala je sporazum za gradove Zadar i Biograd te općine Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Kali i Gračac. "Mogu reći da s ovih šest općina i gradova u ovom trenutku imamo potpisane sporazume s 51 gradom i općinom u Hrvatskoj. Ove mjere Vlade usmjerene su na najugroženije socijalne kategorije, riječ je o gotovo nenaplativim potraživanjima, starijima od godinu dana, a neki i po nekoliko godina", rekla je Opačić. Izrazila je nadu da će otpis duga biti svojevrsan novi početak za socijalno ugrožene građane, te da će im to dati prostora za bolji i kvalitetniji život.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta istaknuo je kako grad podržava ovakvu mjeru i želi dati svoj doprinos. "Grad Zadar i naša komunalna poduzeća otpisat će dugove po kriterijima koje je donijela Vlada, a vjerujem da će i ostali načelnici i gradonačelnici potpisati ovakav Sporazum", rekao je Kalmeta. Inače, u Zadarskoj županiji trenutačno je 1700 korisnika zajamčene minimalne naknade, a od toga ih je 1100 u gradu Zadru.