Dnevne novosti

Bozanić i Lalovac razgovarali o poslovima crkvenih pravnih osoba

19.02.2015 07:10 ZAGREB, 18. veljače 2015.(Hina), Kardinal Josip Bozanić, potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i predsjednik Komisije HBK za odnose s državom, u srijedu je na sastanu s ministrom financija Borisom Lalovcem razgovarao o pitanjima koja se javljaju pri obavljanju određenih djelatnosti i aktivnosti crkvenih pravnih osoba, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Cilj sastanka, održanog u prostorijama HBK, bio je što bolje razumijevanje poreznih i ostalih propisa koji uređuju obavljanje gospodarske djelatnosti, te naći rješenja za buduća postupanja u zajedničkom interesu, dodaje se u priopćenju. Na sastanku su sudjelovali i Zlatko Grabar, ravnatelj Carinske uprave, Marijana Vuraić-Kudeljan, zamjenica ravnatelja Porezne uprave, mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK i mons. Fabijan Svalina, zamjenik generalnog tajnika.

Tiskovni ured HBK večeras je također izvijestio da je Stalno vijeće HBK na sjednici u utorak izrazilo zabrinutost zbog "neprimjerenog pristupa" HTV-a, kao javne televizije, u "prenošenju događaja od nacionalnog značenja", kao što je bila inauguracija nove hrvatske predsjednice. Kako se navodi u priopćenju, Stalno vijeće HBK, pod predsjedanjem zadarskog nadbiskupa i predsjednika HBK-a Želimira Puljića, "osvrnulo se na aktualna događanja kojima smo svjedočili ovih dana, i na općeprihvaćene poruke i pozive na zajedništvo, solidarnost i okrenutost prema budućnosti; zajedno s brojnim ljudima, koji su nam se obratili, (Stalno vijeće HBK) izražava zabrinutost zbog neprimjerenog pristupa naše javne televizije u prenošenju događaja od nacionalnog značenja", dodaje se.

Na sjednici su, uz mons. Puljića, sudjelovali i ostali članovi Stalnoga vijeća HBK: kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i potpredsjednik HBK, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK i mons. Fabijan Svalina, zamjenik generalnog tajnika HBK.

Opširnije...