Dnevne novosti

Sabor danas o Pravosudnoj akademiji

30.04.2015 07:50 ZAGREB, 29. travnja 2015. (Hina), Hrvatski sabor će danas nastaviti zasjedanje objedinjenom raspravom o prijedlozima izmjena Zakona o Pravosudnoj akademiji, Zakona o Državnom odvjetništvu RH (DORH) te Zakona o Državnom sudbenom vijeću (DSV).

Riječ je o izmjenama koje bi trebale omogućiti da se na pravosudne dužnosti imenuju i kandidati koji nisu pohađali Državnu školu za pravosudne dužnosnike, ako imaju dovoljno iskustva na pravnim poslovima.

Sabor bi trebao raspraviti i potvrđivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Velikom Britanijom, a poslijepodne se očekuje rasprava o prijedlogu Odbora za medije da se zaključkom obveže glavnog ravnatelja HRT-a da dopuni izvješće o plaćama na HRT-u, budući da ni jedan od klubova nije bio zadovoljan izvješćem koje je Goran Radman ranije poslao. Radman je već poručio kako ne može udovoljiti njihovu zahtjevu Odbora, jer bi tako prekršio najmanje tri zakona – Zakon o radu, Zakon o HRT-u te Zakon o zaštiti osobnih podataka.