Dnevne novosti

Povjerenstvo: Cesarik nije u sukobu interesa

21.08.2015 07:07 ZAGREB, 20. kolovoza 2015. (Hina), Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je u četvrtak da zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik nije u sukobu interesa kao član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Upravnog vijeća Veleučilišta u Požegi.
Cesarik nije u sukobu interesa u Upravnom vijeću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, jer je riječ o ustanovi od posebnog značaja za Hrvatsku, kao ni u Upravnom vijeću Veleučilišta u Požegi, jer je riječ o ustanovi od posebnog interesa za Hrvatsku i grad Požegu.

Po riječima predsjednice Povjerenstva Dalije Orešković, Cesarik može biti samo u dva upravna vijeća ustanova od posebnog značaja za državu ili županiju. Također se smije vratiti u Opću županijsku bolnicu u Požegi jer ne bi bio u sukobu interesa budući da je riječ o njegovu pravu na rad. Na sjednici je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo mišljenja, u svrhu prevencije, još nekolicini dužnosnika, ali bez izricanja kaznenih mjera.