Dnevne novosti

Glavaš i Radin u Sabor izabrani po sedmi put

11.11.2015 07:17 ZAGREB, 10. studenoga 2015. (Hina), Nedjeljni parlamentarni izbori iz Hrvatskog su sabora 'pomeli' gotovo dvije trećine zastupnika prošlog saziva, no, među ponovno biranima ima i pravih rekordera, poput Furija Radina i Branimira Glavaša, koji su u Sabor izabrani po sedmi put.

Po prvi sam put za zastupnika izabran 1992. i od tada sam stalno biran, potvrdio je Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru. Sedmi put birači su povjerenje dali i Branimiru Glavašu, danas HDSSB-ovu, a nekada HDZ-ovu zastupniku. Glavaš je bio zastupnik u prvom sazivu Sabora, dakle onom izabranom 1990. godine, biran je i u drugi, treći (u kojem nije aktivirao mandat), četvrti, peti, šesti te aktualni, osmi saziv.   

Po šest puta u Hrvatski sabor su birane SDP-ove zastupnice Dragica Zgrebec i Milanka Opačić. Zgrebec je u Saboru punih 20 godina, prvi put izabrana je 1995. godine i od tada je birana na svim parlamentarnim izborima. Opačić je u sabornicu ušle 1992. godine, tri godine kasnije to joj nije uspjelo, no vratila se 2000. i od tada je stalno birana, s tim da je prošli mandat provela u izvršnoj vlasti. Nekolicinu saborskih zastupnika birači su u nedjelju izabrali po peti put. Među njima su SDP-ove zastupnice Ingrid Antičević-Marinović i Gordana Sobol, HNS-ova Vesna Pusić, te SDP-ovi Nenad Stazić i Josip Leko.