Dnevne novosti

Republika Koreja donirala Hrvatskom Crvenom križu 300 tisuća dolara za izbjeglice

31.12.2015 07:06 ZAGREB, 30. prosinca (Hina), Republika Koreja donirala je Hrvatskom Crvenom križu (HCK) 300 tisuća dolara za pomoć izbjeglicama i migrantima koji prolaze kroz Hrvatsku, a donaciju je izvršnom predsjedniku Hrvatskog Crvenog križa Robertu Marktu uručio je veleposlanik Koreje u Hrvatskoj Suh Hyung-Won, priopćeno je u srijedu iz HCK-a.  
Zahvalivši se na donaciji, Markt je napomenuo kako je Hrvatskom Crvenom križu u ovom trenutku svaka pomoć dobro došla. "Već više od tri mjeseca volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa pružaju pomoć izbjeglicama i migrantima. Osiguravamo im hranu, vodu, higijenu, pružamo im psihosocijalnu podršku i spajamo razdvojene obitelji. Riječ je o iznimno zahtjevnoj akciji u svakom pogledu i zato nas raduje što ste prepoznali našu predanost i veliki angažman, a vaša pomoć dobro će nam doći posebno zato što se izbjegličkoj krizi ne nazire kraj", naglasio je Markt.  

Republika Koreja pružila je podršku Hrvatskom Crvenom križu i za vrijeme poplava, a ova vrijedna donacija znak je nastavka dobre suradnje, dodao je Markt.

Veleposlanik Koreje Suh Hyung-Won istaknuo je kako njegova zemlja prepoznaje rad Hrvatskog Crvenog križa u ovoj izbjegličkoj krizi. "Ovom donacijom želimo pokazati poštovanje i suosjećanje Koreje s hrvatskim građanima, posebno onima koji svakodnevno sudjeluju u zbrinjavanju izbjeglica," naglasio je.

Inače, Republika Koreja donirala je i Hrvatskom Caritasu 200.000 dolara za zbrinjavanje izbjeglica i migranata na području Hrvatske, koje se organizira u zimskom tranzitnom kampu u Slavonskom Brodu. Hrvatski Crveni križ u priopćenju navodi kako su njegovi volonteri i djelatnici aktivni od prvoga dana izbjegličke krize u Hrvatskoj, te kako je zajedno sa svim partnerima uspio je stvoriti ozračje u kojemu se izbjeglicama za vrijeme boravka u Hrvatskoj omogućuje život dostojan čovjeka.