Dnevne novosti

Karamarko: Do kraja tjedna znat ćemo sastav nove Vlade

12.01.2016 07:45 ZAGREB, 11. siječnja 2016. (Hina), Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u ponedjeljak navečer kako u njegovoj stranci imaju dovoljno stručnih osoba između kojih će mandatar Tihomir Orešković birati ministre u svojoj vladi iz 'kvote' koju predlaže HDZ, uvjeren da će se do kraja tjedna znati sastav Vlade koju bi Hrvatski sabor mogao potvrditi u roku od dvadesetak dana.
  Karamarko je na svom facebook profilu suradnju s Mostom ocijenio kao dobru i fleksibilnu, istaknuvši da se te dvije stranke ne bave podjelom ministarstava "kao nekih utvrda koje pripadaju nama ili njima". "Najvažnije je da izaberemo najbolje kadrove koje naše stranke mogu ponuditi. HDZ ima vrlo široku bazu s dovoljno velikim brojem stručnjaka. Načelno smo dogovorili koji resori su zanimljivi HDZ-u, a koji Mostu, ali ako se ustanovi da druga strana ima boljeg stručnjaka, otvorena je mogućnost dogovora o tome", istaknuo je predsjednik HDZ-a.  

Ponovio je kako će i HDZ i Most u svom dijelu predlagati po dva kandidata koji će ići na razgovor s mandatarom Oreškovićem, koji će na kraju izabrati ministre.  "Vjerujem da ćemo do kraja tjedna znati sastav Vlade, koju bi Sabor mogao potvrditi u roku dvadesetak dana", zaključio je Karamarko.