Dnevne novosti

HDZ protiv povećanja stope prireza na 15 posto

21.01.2016 07:20 SPLIT, 20. siječnja 2016. (Hina), Splitski HDZ protivi se najavljenom povećanju stope prireza s 10 na 15 posto koje je na današnjoj izvanrednoj konferenciji kao privremenu mjeru zbog slabog punjenja gradske blagajne najavio gradonačelnik Ivo Baldasar.

Gradski odbor HDZ-a smatra da je takva odluka nagla, neopravdana, neodgovorna i loša za građane te da gradonačelnik Baldasar uopće ne zna upravljati gradskim resursima. Navodi kako je dokazano da su pri izradi proračuna i njegova "upitnoga brzopoteznog izglasavanja isplanirane krive stavke i pobrojene želje i potrebe gradonačelnika Baldasara i pojedinih interesnih skupina". "Ovom odlukom građani će direktno iz svog džepa platiti nesposobnost gradonačelnika i gradske uprave. Gradonačelnik Baldasar s ovom štetnom odlukom uopće ne prepoznaje što je građanima Splita danas potrebno. Građanima su potrebne mjere koje će unaprijediti njihov svakidašnji život", ističe se u priopćenju te dodaje da splitski gradonačelnik čini suprotno i na direktnu štetu građana te da od vijećnika traži da glasuju za štetne odluke koje će ugroziti imovinsko stanje građana i odraziti se na kvalitetu njihova života.

"Zaustavit će se i investicije i razvoj grada, a u konačnici će se povećati socijalna nepravda i dodatno raslojavanje društva", procjenjuje HDZ. Kako se dalje ističe u priopćenju, odluka gradonačelnika Baldasara dokaz je kako je nastupilo vrijeme bankrota gradske politike i razvoja Splita. "Slijedom svega toga HDZ grada Splita protivi se ovakvim štetnim i lošim prijedlozima odluka, za nas su takve odluke ishitrene i suprotne razvoju našega grada", priopćio je splitski HDZ.