Dnevne novosti

Vučić Oreškoviću ponudio partnerstvo u očuvanju mira i stabilnosti u regiji

25.01.2016 07:20 BEOGRAD, 23. siječnja 2016. (Hina), Srbijanski premijer Aleksadar Vučić čestitao je u subotu novoizabranom hrvatskom premijeru Tihomiru Oreškoviću stupanje na čelo vlade i ponudio partnerstvo i suradnju u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog napretka u regiji.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem vam srdačne čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Nadam se da ćete vi i vaša Vlada svojim radom pridonijeti da mir i stabilnost političkih prilika u regiji budu oslonac za svima prijeko potreban ekonomski napredak", navodi Vučić i novom hrvatskom kolegi poručuje da može računati na potporu iz Beograda.

"U Vladi Republike Srbije i meni osobno imat ćete iskrenog partnera u ostvarenju tog cilja. Na nama je da gledamo u budućnost i da radimo na dobrobit naših naroda. U očekivanju dobre suradnje, želim vam mnogo uspjeha u obavljanju vaše odgovorne dužnosti“, navodi se u čestitki premijera Vučića novom hrvatskom premijeru Tihomiru Oreškoviću.

U Beogradu za sada, izuzev Vučićeve čestitke Oreškoviću, nema službenih reagiranja na izbor nove hrvatske vlade, a elektronički mediji prenose prve poruke i izjave novog premijera da nije opterećen prošlošću već se želi fokusirati na ekonomski rast i poboljšanje životnog standarda građana, s namjerom da Hrvatska postane "nježna i ljubazna nacija". "Imat ćemo vremena da se upoznamo, nisam političar, nadam se da ću neke stvari naučiti. Građani su najbolji indikator, jasno ću im dati do znanja da sam tu zbog njih, spreman na žrtvu, spreman da prihvatim izazov. Ako mogu pomoći hrvatskom narodu, tu sam, idemo raditi", citiraju beogradski elektronički mediji Oreškovića.

Istaknuta je također i njegova zamjerka zastupnicima što su previše vremena potrošili na rasprave o prošlosti, "ustašama i partizanima", uz Oreškovićevu opasku kako bi njegova bivša tvrtka propala da se tako ponašala i toliko sati "potrošila na ustaške i komunističke teme".