Dnevne novosti

Premijer Orešković: Procjena MMF-a odlična i potvrda plana

13.04.2016 07:27 ZAGREB, 12. travnja 2016. (Hina), Predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao je u utorak kako je procjena hrvatskog gospodarskog rasta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odličan rezultat i još jedna potvrda njihova plana.

"To je odličan rezultat. Rekao bih da je to još jedna potvrda našeg plana. Stavili smo rast od dva posto BDP-a, 1,9 posto je već tu. Uvjeren sam da će ova godina biti solidna, ne samo rast BDP-a", rekao je premijer Orešković te dodao kako su pokrenuli investicije, povećali Europske fondove i počeli povlačiti novac, a planiraju i jedan, kako kaže, prvi potez oko duga kako bi ga smanjili do kraja prve polovice godine.

"Kad to učinimo, uvjeren sam da ćemo poslati pozitivnu sliku Europskoj komisiji", istaknuo je premijer. Naglasio je kako vjeruje da će MMF-ova procjena rezultirati pozitivnim ocjenama rejting agencija sredinom ljeta."Negdje u sedmom mjesecu vidjet ćemo kako će na to reagirati rejting agencije i kakav će nam rejting dati. Vjerujem da će i njihove ocjene biti dobre“, rekao je premijer Orešković.