Dnevne novosti

Petrov: Most neće nikada prihvatiti ultimatum

09.05.2016 07:45 RUKA

SPLIT, 7. svibnja 2016. (Hina), Potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u subotu u Splitu kako on ne vidi da bi se Vlada mogla raspasti, a da Most nikada neće tolerirati ni prihvatiti ultimatum.

"Mislim da se o nekoj suradnji ne dogovara putem ultimatuma i sigurno nije pravi način na koji se o tomu govori i zbog toga Most neće nikada prihvatiti niti tolerirati bilo kakav ultimatum," rekao je Petrov u Splitu na traženje novinara da komentira medijske napise da HDZ uvjetuje dalju suradnju s Mostom. "Na koji način možete pričati o ultimatumu o nečemu što smo se dogovorili prvi dan," dodao je, a na pitanje hoće li Vlada raspasti, odgvorio je: "Ne vidim da će biti bilo kakav raspad Vlade." Naglasio je da treba surađivati. "Mislim da se stvari trebaju resetirati, a tu najvoše mislim na resetiranje komunikacije. U Vladi ne može i ne smije biti bilo kakvog ultimatuma ili ucjene i mislim da stvarno trebamo surađivati, a surađuje se putem normalne komunikacije," dodao je Petrov.

 Novinari su i predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, koji kao i Petrov u Splitu sudjeluje u proslavi Dana Grada, blagdana sv. Duje, tražili komentar ultimatuma HDZ-a Mostu o kojemu javljaju mediji. Orešković je rekao kako o tomu ne bi danas govorio. "Drugi tjedan ćemo malo o tome," dodao je premijer Orešković. Jutarnji list je objavio ekskluzivnu informaciju da su se čelnici HDZ-a i Mosta sastali u četvrtak i da je HDZ tom prilikom postavio Mostu tri uvjeta: da se hitno donese odluka o odustajanju od arbitraže Ina - MOL; da HDZ dobije poziciju ravnatelja policije, te da HDZ-u pripadne još i mjesto šefa PNUSKOK-a. 

Petrov je za Hrvatski radio rekao da bi izlazak iz arbitraže bio poguban te da se zna kome je pripao resor unutarnjih poslova. "Nama je vrlo jasna situacija oko Ine, imamo razloga za optimizam u arbitraži, u ovom trenutku bi bilo pogubno za Hrvatsku izlaziti iz arbitaže. Mislim da se zna gdje je došao resor ministarstva unutarnjih poslova i tko je onaj koji provodi natječaje, a ne kadrovira. Nema govora niti će se ikada popustiti na bilo kakav način bilo kakvim ucjenama," kazao je Petrov.