Dnevne novosti

BAT ulaže dodatnih 30 milijuna eura u proizvodnju u Hrvatskoj

03.06.2016 07:20 ZAGREB, 2. lipnja 2016. (Hina), Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković primio je u četvrtak predstavnike tvrtke British American Tobacco (BAT), na čelu s izvršnim direktorom Nicandrom Duranteom, koji je najavio ulaganje 30 milijuna eura u povećanje i poboljšanje kapaciteta u Hrvatskoj.
U proteklih osam mjeseci British American Tobacco, jedna od vodećih multinacionalnih kompanija u svijetu sa otprilike 60.000 zaposlenika, uspješno je integrirala hrvatski TDR u svoj globalni sustav. "Zahvaljujući novim ulaganjima od 30 milijuna eura u poboljšanje kvalitete i povećanje kapaciteta, i to tijekom sljedeće tri godine, tvornica u Kanfanaru dodatno će dobiti na značaju i važnosti", rekao je izvršni direktor BAT-a Nicandro Durante. 

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo što će BAT, u čijem je sustavu u Hrvatskoj već uposleno više od 1700 ljudi, tom investicijom otvoriti i nova radna mjesta, a nakon Plive te brojnih najavljenih ulaganja u Hrvatsku, kako je rekao, to je potvrda dobre investicijske klime u zemlji. S predstavnicima tvrtke British American Tobacco sastao se i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.