Dnevne novosti

Dubrovnik: Ministarstvo prihvatilo financiranje 150 milijuna kuna vrijednog Studentskog doma

24.06.2016 07:15 DUBROVNIK, 23. lipnja 2016. (Hina), Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je 16. lipnja odluku o financiranju projektnog prijedloga ''Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovnik'' u ukupnom iznosu većem od 150 milijuna kuna, javili su u četvrtak sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Kako se ističe u priopćenju, projektni prijedlog u iznosu od 150.900.000 kuna uspješno je prošao svih pet faza provjere postupka dodjele bespovratnih sredstava, koje je obavila Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a. Temeljem odluke o financiranju, Sveučilište u Dubrovniku i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a potpisat će ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Rektorica Sveučilišta u Dubrovniku Vesna Vrtiprah ocijenila je da tom odlukom Dubrovnik postaje pravi sveučilišni grad. ''Izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurani su izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo taj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu'', rekla je Vrtiprah.

Projekt je krajem veljače kandidiran na financiranje sredstvima iz fondova EU-a u okviru operativnoga programa "Konkurentnost i kohezija", a u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju". Potporu izgradnji Studentskog doma kroz sufinanciranje istaknuli su ranije Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija.