Dnevne novosti

Plenković u Barbanu: Iskorjenjivanje korupcije prioritet HDZ-a

22.08.2016 07:15 BARBAN, 21. kolovoza 2016. (Hina), Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nazvao je u nedjelju netočnima novinarske ocijene da u HDZ-ovom programu nema stavke o borbi protiv korupcije, ustvrdivši da je on već nekoliko puta rekao da je jačanje pravne stabilnosti i vladavine prava u Hrvatskoj jedan od najvažnijih aspekata na kojem svi trebaju raditi. 
"Učinkovito funkcioniranje pravne države te iskorjenjivanje korupcije nažalost za mnoge zemlje u tranziciji ostaje važna zadaća. To je prioritet HDZ-a, on je sadržan u našem programu i na tome ćemo raditi", , rekao je Plenković u Barbanu gdje je nazočio 41. trci na prstenac. Dodao je da za to postoje nadležna tijela koja su dužna provoditi mjere kako bi se iskorijenio taj, za društvo u mentalitetskom pogledu očajan fenomen. Govoreći o predizbornoj kampanji Plenković je kazao kako će ona biti jako dugačka te kako će trajati gotovo 25 dana. 

"To je za parlemanterne izbore jedna od najduljih kampanja. Ljetni su mjeseci, imali smo glavno sučeljavanje već prije službenog početka kampanje a stranke su u kampanji praktički od trenutka kada je Sabor donio odluku da se raspusti 15. srpnja. Plenković očekuje da će se kampanja zahuktati tek sada, naročito kada imamo kandidate koji su formalno ušli u utakmicu nakon predaje liste. Plenković je dodao u ovoj kampanji nema previše mogućnosti za klasične uobičajene izborne skupove te kako mu je zato drago doći među hrvatske građane poput današnje trke na prstenac u Barbanu.