Dnevne novosti

Plenković: Idemo prema formiranju stabilne parlamentarne većine

23.09.2016 07:30 ZAGREB, 22. rujna 2016. (Hina), Idemo prema formiranju stabilne parlamentarne većine, poručio je u četvrtak predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, upitan što očekuje od poslijepodnevnog nastavka razgovora s izabranim zastupnicima nacionalnih manjina.
Novinarima okupljenima ispred HDZ-ove središnjice Plenković je kazao kako s predstavnicima manjina očekuje nastavak razgovora, za koji se neslužbeno doznaje da će početi u 15 sati u HDZ-ovoj središnjici. Tehnički ministar financija Zdravko Marić, koji je zajedno s Davorom Ivom Stierom u ime HDZ-a zadužen za pregovore s manjinskim zastupnicima, novinarima je rekao da su proteklih dana s predstavnicima manjina razgovarali u okviru radnih skupina. 

Naglasio je kako dosad u pregovorima sve ide pozitivno, a na upit je li realno očekivati da pregovori završe idući tjedan, kratko je odgovorio: "To ćemo vidjeti. Nije želio komentirati izjavu predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka da HDZ-u neće dati potpise ako o njegovoj stranci bude ovisilo formiranje parlamentarne većine i vlade. "To sam čuo, ali nisam siguran da sam je u potpunosti shvatio", rekao je Marić. Negativno je odgovorio na upit mijenja li u pregovorima što činjenica da bivši član Živog zida, nezavisni zastupnik Hrvoje Runtić ulazi u saborski klub Mosta.