Dnevne novosti

Konstituirajuća sjednica Sabora 14. listopada, drugi krug konzultacija o mandataru 10. listopada

29.09.2016 07:45 SABOR 1. slika

ZAGREB, 28. rujna 2016. (Hina), Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sazvat će za petak, 14. listopada, konstituirajuću sjednicu 9. saziva Hrvatskoga sabora, a drugi krug konzutacija o mandataru za sastavljanje nove Vlade održat će na Pantovčaku u ponedjeljak 10. listopada.

Hrvatska predsjednica to je najavila nakon prvog kruga konzultacija na Pantovčaku koji je pokazao, kako je rekla, da u ovom trenutku nitko ne raspolaže potrebnom većinom izabranih zastupnika u Hrvatskom saboru za davanje mandata za sastavljanje nove hrvatske Vlade.

"Međutim, ipak moram izraziti zadovoljstvo dinamikom i ozračjem razgovora koji su danas vođeni sa svima i tijekom kojih su svi izabrani zastupnici i stranke pokazali konstruktivnost i odgovornost za formiranje stabilne Vlade, a time i odgovornost prema svim našim državljanima, prema svima koji su izašli na izbore. I prema njihovoj želji za rješavanjem životnih problema građana Hrvatske i svih razvojnih pitanja koja su bitna kako bi RH osnažila svoje gospodarstvo, gospodarski rast i riješila goruća životna pitanja", kazala je hrvatska predsjednica.