Dnevne novosti

DORH demantira Hanžekovića

08.11.2016 07:25 ZAGREB, 7. studenoga 2016. (Hina), Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) u ponedjeljak je odlučno odbacilo kao "neistinite i tendenciozne" tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića, izrečene u emisiji Nedjeljom u dva, o političkom progonu zagrebačkog gradonačelnika Milana BAndića i "imenovanju Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s ciljem progona okrivljenika bez dokaza".
"Takvim iznošenjem neistinitih i zlonamjernih tvrdnji o Glavnom državnom odvjetniku, kao i o državnoodvjetničkoj organizaciji u cjelini, bez ikakvih argumenata, odvjetnik Marijan Hanžeković obmanjuje gledatelje navedene emisije, ali i cjelokupnu javnost, s obzirom da su iste prenesene i u drugim sredstvima javnog priopćavanja.

Smatramo kako ovakav istup odstupa od zahtjeva profesionalne i opće kulture te predstavlja kršenje odredbi Kodeksa odvjetničke etike", objavio je DORH na svojoj internetskoj stranici.Gostujući na HTV-u Hanžeković je kazao da je postupak protiv Bandića politički proces radi kojega je "jedan državni odvjetnik pao pa je izabran drugi da bi se to provelo". "U jednom periodu sam sudjelovao u obrani Milana Bandića, to nije ni za prekršaj", rekao je Hanžeković, dodavši da je preuzeo taj slučaj kako bi dokazao da je cijela ta priča "posložena na jedan potpuno neprimjeren način".