Dnevne novosti

Više osoba uhićeno zbog gospodarskog kriminala koji je otkrio "porezni Uskok"

15.12.2016 07:20 ZAGREB, 14. prosinca 2016. (Hina), Zbog sumnji da su fiktivnim poslovima izvlačili novac i izbjegli plaćanje poreza policija je u srijedu ujutro u Zagrebu uhitila više osoba čije je malverzacije, kako se neslužbeno doznaje, otkrio tzv. porezni Uskok.U Ravnateljstvu policije nisu željeli govoriti o detaljima akcije.
 Potvrdili su tek da je riječ o akciji iz područja gospodarskog kriminaliteta te da je tijekom dana, među ostalim, obavljen niz privođenja i pretraga.Iako je navodne nezakonitosti otkrio tzv. porezni Uskok akciju, kako se doznaje, vodi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje bi trebalo ispitati osumnjičene.

Neslužbeno se doznaje da je među uhićenima i Sandro Stipančić, jedan od osumnjičenih u posljednje dvije istrage protiv Zdravka Mamića i ostalih zbog izvlačenja novca iz Dinama. Prema pisanju Večernjeg lista Stipančić i ostali u srijedu privedeni osumnjičenici terete se da su pribavili imovinsku korist od nekoliko milijuna kuna i državni proračun oštetili za par stotina tisuća kuna.