Dnevne novosti

Petrov: Nakon aktualnog prijepodneva, Zakon o strancima

17.01.2017 07:45 SABOR

ZAGREB, 16. siječnja 2017. (Hina), Najavljujući sjednicu Hrvatskog sabora za utorak, predsjednik Sabora Božo Petrov rekao je da će nakon aktualnog prijepodneva na rasporedu biti Zakon o strancima, a potom, u srijedu, izvješće premijera o stanju u Europskoj uniji.

Dodao je da će se dnevni red nadopunjavati u skladu s radom Vlade, inicijativama klubova zastupnika, kao i određenim zakonima koji su već u proceduri, primjerice Mostovim prijedlozima zakona o lokalnoj samoupravi, Hrvatskoj narodnoj banci i Hrvatskoj televiziji.

Izrazio je također nadu u konstruktivan rad Sabora budući da su zastupnici, kako je kazao, po prvi put dobili okvirni dnevni red svih sjednica do ljeta.

Petrov je još jednom čestitao 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a na novinarski upit je li Hrvatska mogla bolje u proteklih 25 godina,  kazao da je bilo određenih propusta, ali da je Hrvatska puno napravila."Uvijek može bolje, bilo je i određenih propusta, ali, nažalost, takav je život. Bitno je da smo svjesni da smo mogli bolje, bitno je da znamo gdje su bili propusti i da se to ispravi u budućnosti", izjavio je.