Dnevne novosti

Vijeće za nacionalnu sigurnost usvojilo Smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija

01.02.2017 07:30 ZAGREB, 31. siječnja 2017. (Hina), Ured predsjednice priopćio je u utorak da su na redovitoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost usvojene Smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2017. godinu, u okviru čega su razmotreni ključni prioriteti u radu sigurnosno-obavještajnih agencija u idućem razdoblju.
Na sjednici, koju su zajedno sazvali predsjednica Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković, članovi Vijeća izvješteni su o aktualnom stanju sigurnosti u okruženju te predviđanjima razvoja situacije, kaže se u priopćenju.

Podržane su dosadašnje aktivnosti na izradi nove Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, koje je predstavio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Pri tome je naglašeno kako se radi na stvaranju temelja za sustavno i dugoročno djelovanje svih nadležnih državnih tijela sa ciljem osiguranja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti kroz oživotvorenje modernog, proaktivnog i učinkovitog sustava domovinske sigurnosti, stoji u priopćenju.