Dnevne novosti

Završena obnova pročelja zgrade osječkog Županijskog državnog odvjetništva

25.04.2017 07:10 OSIJEK, 24. travnja 2017. (Hina), Završena je obnova pročelja zgrade osječkog Županijskog državnog odvjetništva, u osječkoj Kapucinskoj ulici u koju su Ministarstvo pravosuđa i grad Osijek  uložili oko 535 tisuća kuna, a obnovljenu zgradu u ponedjeljak su obišli državna tajnica tog Ministarstva Sanja Mišević i gradonačelnik Ivan Vrkić. 
U izjavi novinarima Mišević je rekla  kako je ta zgrada posljednji put obnavljana 70-tih godina prošlog stoljeća, istaknuvši kako Ministarstvo, osim obnove pročelja, velike napore ulaže i u unutarnje uređenje pravosudnih institucija. Dodala je kako će uskoro u cijelosti biti obnovljena zgrada u kojoj su osječki Županijski i Općinski sud. 

Vrkić je izvijestio kako je Gradska uprava u obnovu secesijskog pročelja zgrade državnog odvjetništva izdvojila 300 tisuća kuna, a ostatak Ministarstvo pravosuđa, dodavši kako se iz gradskog proračuna sufinancira obnova ukupno 10 objekata.

Pojasnio je kako je iz prihoda spomeničke rente za sufinanciranje obnove pročelja prošle godine izdvojeno 2,5 milijuna kuna, a toliko se očekuje i ove godine. "Dao sam urediti ovaj prostor, da bude ljepše, kad me budu privodili", u šali je dodao gradonačelnik Vrkić.