Dnevne novosti

Split: Kerum će zbog 11 posto nevažećih listića tražiti nove izbore

05.06.2017 07:35 SPLIT, 4. lipnja 2017. (Hina), Zeljko Kerum (HGS) najavio je u nedjelju navečer, nakon objave rezultata drugog kruga izbora po kojima je od Andre Krstulovića Opare (HDZ) izgubio za nešto više od dva posto glasova, da će tražiti kontrolu izbornih listića, a zbog oko 11 posto nevažećih listića i nove izbore.

Zahvalivši svojim ljudima u stožeru, ali i novinarima koji su pratili kampanju, podsjetio je kako je uvijek imao tri do četiri tisuće glasova više od protivnika, te ustvrdio da je tako bilo i večeras, ali su njegove glasove i listiće proglasili nevažećim."Nevažećih je listića 11 posto, što je neviđeno u hrvatskoj politici, pa to je 5000 nevažećih glasova. To je strašno. Neka uživaju u njima, sram ih bilo.

Najavili su da će na silu dobiti. Narod ne voli nepravdu. Upozoravao sam zadnjih dana da će biti krađe. Pravno ćemo inzistirati na ponovnom brojanju", rekao je Kerum dodavši kako je angažirao oko 300 svojih promatrača, kojima nije bilo dozvoljeno da broje listiće. Ustvrdio je kako je na 90 posto nevažećih listića on bio zaokružen, ali su od njih "svojim natpisima napravili nevažeće listiće".

"To nije pobjeda već sramota, HDZ je grad Split dobio na krađu", kaže Kerum. "To nisu dobiveni već oteti glasovi. Iskrižali su mojih pet tisuća listića, a on je dobio za 950 glasova", rekao je Kerum dodavši da je on moralni pobjednik.

Ne zna ima li pravne osnove pobiti večerašnje glasove, ali će probati. Poručio je da "nije papak, pa će se maknuti", te da "podnosi poraze, ali to nije poraz".Također je poručio kako ubuduće koalicija s HDZ-om otpada jer s njima ne želi surađivati na bilo kakav način dodavši "da ih sram bilo - od premijera Andreja Plenkovića, pa sve do pritisaka  na njegove promatrače".