Dnevne novosti

Plenković čestitao Markoviću u povodu ulaska Crne Gore u NATO

08.06.2017 07:05 ZAGREB, 7. lipnja 2017. (Hina), Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću u povodu pristupanja Crne Gore u članstvo NATO saveza, priopćeno je u srijedu iz Vlade.
"Zadovoljstvo mi je uputiti Vam, u svoje osobno ime, kao i u ime Vlade Republike Hrvatske, čestitke u povodu ulaska u članstvo NATO saveza", piše u čestitki.

Također se navodi da je Hrvatska uvijek snažno podupirala Crnu Goru na euroatlantskom putu te da je ovo "zaista važan korak koji potvrđuje crnogorsko opredjeljenje". "Članstvo Vaše zemlje u NATO-u važno je i za stabilnost jugoistoka Europe i uvjeren sam kako ćemo u ovim novim partnerskim odnosima još čvršće raditi na tim pitanjima.

Hrvatska će nastaviti podržavati i pomagati Crnu Goru na putu u članstvo u Europskoj uniji, te se nadamo kako će i taj proces uskoro biti dovršen", stoji u čestitki Plenkovića upućenoj crnogorskom premijeru. Predajom akreditiva Sjedinjenim Američkim Državama, Crna Gora je u ponedjeljak službeno postala 29. članica NATO-a.