Dnevne novosti

Ministarstvo raspisalo Natječaj za imenovanje predstojnika ureda državne uprave u 16 županija

12.07.2017 07:20 ZAGREB, 11. srpnja 2017. (Hina), Ministarstvo uprave RH raspisalo je javni natječaj za imenovanje predstojnika/ice ureda državne uprave u 16 županija, objavilo je Ministarstvo na svojim internetskim stranicama. 
Riječ je o imenovanje po jednog predstojnika ili predstojnice ureda držav­ne uprave u - Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Brodsko-posavskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Primorsko-goranskoj, Sisačko-moslavačkoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Varaždinskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj i Zagrebačkoj županiji. 

Predstojnika/icu ureda državne uprave imenuje Vlada RH na četiri godine. Javni natječaj objavljen je u Narodnim novinama od 7. srpnja. Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od osam dana od objave natječaja na adresu: Ministarstvo uprave, Zagreb, Maksimirska 63, s naznakom: "Za javni natječaj za imenovanje predstojnika/ice ureda državne uprave u županiji - (redni broj i naziv radnog mjesta na koje se kandidat/kinja prijavljuje)".  

O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje bit će obaviješteni dostavom rješenja. Stručni uvjeti su završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij pravne ili ekonomske struke, najmanje četiri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, poznavanje rada na računalu i organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine. 

Osim navedenih uvjeta kandidati/kinje moraju ispunjavati i uvjete iz članka 48. Zakona o državnim službenicima.  Na navedena radna mjesta ne može biti imenovana osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima. Obvezni probni rad traje tri mjeseca. 

Natjecati se mogu i kandidati/kinje koji/e nemaju položen državni stručni ispit, uz obvezu njegovog polaganja u roku od šest mjeseci od isteka probnog rada. Državni stručni ispit nije dužan/a polagati kandidat/kinja s položenim pravosudnim ispitom. Javni natječaj za imenovanje predstojnika/ce provodi komisija koju imenuje ministar uprave Lovro Kuščević.  

Za predloženog kandidata/kinju provest će se sigurnosna provjera. Na temelju prijedloga ministra uprave i rezultata sigurnosne provjere, Vlada RH rješenjem imenuje predstojnika/cu ureda državne uprave u županiji. Detalji raspisanog javnog natječaja navedeni su na mrežnim stranicama Ministarstva uprave, gdje će biti objavljeni i mjesto i vrijeme održavanja razgovora (intervjua) najmanje pet dana prije njihovog održavanja.