Dnevne novosti

Premijer Plenković na sastanku predsjednika ELSA

23.08.2017 07:25 ZAGREB, 22. kolovoza 2017. (Hina), Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će u srijedu na 70. Međunarodnom sastanku predsjednika Europske udruge studenata prava (ELSA), koji se održava u Hrvatskoj, u zgradi zagrebačkog Sveučilišta, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.  
Europska udruga studenata prava najveća je europska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika. Sjedište krovne organizacije ELSA-e International je u Bruxellesu i ima konzultantski status unutar Gospodarsko-socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda te Vijeća Europe. 

Cilj joj je doprinos pravnom obrazovanju raznim natjecanjima, simulacijama suđenja i seminarima, razvijanje međusobnog razumijevanja razmjenom studentskih praksi te promicanje društvene odgovornosti mladih pravnika u izgradnji pravednijega svijeta, u kojem se poštuju ljudsko dostojanstvo i kulturna raznolikost. 

ELSA je osnovana  1981. godine u Beču, ima podružnice u 41 europskoj državi i okuplja više od 25.000 individualnih članova na 180 pravnih fakulteta. ELSA Zagreb osnovana je 1986. godine. Za vrijeme studija na zagrebačkom Pravnom fakultetu Andrej Plenković bio je predsjednik ELSA-e Zagreb, prvi predsjednik ELSA-e Hrvatske, a 1993. predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e u Bruxellesu, navodi se u priopćenju.