Dnevne novosti

Za sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta osigurano dodatnih 70 milijuna kuna

06.12.2017 07:10 ZAGREB, 5. prosinca 2017. (Hina), Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo je dodatnih 70 milijuna kuna EU sredstava za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta, priopćeno je u utorak iz Ministarstva.
Javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta za jedinice lokalne samouprave objavljen je u ožujku i za tu namjenu bilo je osigurano 144,5 milijuna kuna kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija". Radi značajnog interesa prijavitelja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo je i dodatna sredstva.

Na internetskoj stranici Strukturni fondovi stoga su objavljene III. izmjene Poziva za građenje reciklažnih dvorišta, kojima je vrijednost poziva povećana za dodatnih 70 milijuna kuna, pa sada iznosi 214,5 milijuna kuna. Prihvatljivi prijavitelji su sve jedinice lokalne samouprave, a javni poziv trajat će do iskorištenja sredstava.

Na javni poziv za građenje reciklažnih dvorišta od njegova otvaranja do sada je stiglo 67 prijava, a donesene su 42 odluke o financiranju u ukupnom iznosu od 110,3 milijun kuna. Ostale prijave se obrađuju, napominje Ministarstvo.