Dnevne novosti

Zimska škola prava u Splitu od 8. do 13. siječnja

08.01.2018 07:35 SPLIT, 6. siječnja 2018. (Hina), Europska udruga studenata prava, ELSA Split, koja djeluje na splitskom Pravnom fakultetu po prvi put organizira Zimsku školu prava "ELSA Split Winter Law School on International Humanitarian Law and Human Rights", na kojoj se očekuju studenti prava iz brojnih europskih zemalja, priopćeno je iz te Udruge.

Tema Zimske škole je međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava, a predavanja će se održavati od 8. do 13. siječnja u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu. Svoj dolazak najavili su studenti iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Bugarske, Nizozemske i Finske.

"Takav akademski program u aktualnosti je sa situacijom koja se svakodnevno događa u svijetu i zato je ideja studenata splitskog Pravnog fakulteta educirati što više mladih Europljana o važnosti ljudskih i humanitarnih prava", ističe Udruga. 

O važnosti te problematike studentima će govoriti osim domaćih i međunarodni predavači među Oliver Andonov, predavač na makedonskoj vojnoj akademiji 'General Mihailo Apostolski' i Jana Ilieva sa Fakulteta za turizam i menadžment u Skopju. 

Predavači sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Marin Bonačić sa Katedre za kazneno procesno pravo i Đorđe Gardašević sa Katedre za ustavno pravo studente će uvesti u bitnost ljudskih prava i međunarodnih kaznenih sudova, a Barbara Herceg s Pravnog fakulteta u Osijeku govoriti će im o slobodi od ropstva sa suvremenog konteksta.

Sa splitskog Pravnog fakulteta na Zimskoj školi sudjelovat će prodekanica i izvanredna profesorica na Katedri za međunarodno privatno pravo, Ines Medić i Lucija Sokanović sa Katedre za kazneno pravo.