Dnevne novosti

Sanacija Karepovca nastavlja se 8. siječnja

08.01.2018 07:20 SPLIT, 5. siječnja 2018. (Hina), Sanacija odlagališta Karepovac nastavit će se u ponedjeljak, 8, siječnja nakon dvotjedne stanke zbog božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika, priopćeno je u petak iz splitske Gradske uprave.
Kako su najavili iz Gradske uprave, sanacijski radovi se nastavljaju prebacivanjem komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije. Za mirovanja gradilišta kompletirani su uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije.

Tako će se uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjeriti i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptan, navodi se u priopćenju. Pored kontinuiranog mjerenja kvalitete zraka, „Čistoća“ d.o.o. već duže vrijeme provodi ispitivanja i mjerenja plinskih bunara te obavlja analizu procjednih voda, a izvođači radova će nastaviti mjeriti vrijednosti plinova na samom gradilištu.

Vrijednosti mjerenja kvalitete zraka kao i dosad dostupne su na internetskoj stranici: http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php , a na e-mail adresu karepovac@split.hr građani mogu slati svoja pitanja, primjedbe i mišljenja, podsjeća se u priopćenju splitske Gradske uprave.

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovca prekinuti su 22. prosinca prošle godine, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara tom je prigodom objasnio da se to čini zbog blagdana i školskih praznika te kako bi stanovnici Splita i okolnih mjesta, posebice oni najbliže odlagalištu,  odmor i blagdane proveli čim ugodnije.