Dnevne novosti

Župan Boban: Prioritetni projekt brza cesta Dugopolje-Kamensko

06.02.2018 07:15 SPLIT, 5. veljače 2018. (Hina), Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban istaknuo je u ponedjeljak nakon sastanka s gradonačelnicima i načelnicima Cetinskoga kraja u Trilju da je prometna povezanost brzom cestom od Dugopolja do Kamenskog jedan od prioritetnih projekata.
 Boban je nakon sastanka rekao novinarima kako su mu načelnici i gradonačelnici Cetinskoga kraja iznijeli mnoge projekte za čiju bi realizaciju trebalo "sedam, osam županijskih proračuna".  Zato je, kako je istaknuo, "jedan od zaključaka da se sa stručnim službama i ravnateljima javnih ustanova odrede prioriteti".  

"Nakon toga ćemo za mjesec dana ili više sve te prioritete prezentirati čelnicima Cetinskoga kraja bez obzira na to je li riječ o lokalnim, županijskim ili projektima na nacionalnoj razini. Jedan od najvažnijih projekata nam je cesta od Dugopolja do Kamenskog, jedan od primarnijih projekata je odvodnja oborinskih voda te projekti poput reverzibilne hidrocentrale blizu Otoka", rekao je župan Boban.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac rekla je na sastanku da imaju mnogo projekata, da je vrijeme da se "stvore gospodarski preduvjeti kako bi ljudi mogli raditi, čime bi se postigla bolja demografska slika", a gradonačelnik Trilja Ivan Šipić rekao je kako je glavno pitanje kako zaustaviti iseljavanje i ostale negativne demografske trendove.