Dnevne novosti

Dan odvjetnika posvećen etičkom kodeksu i izazovima današnjice

23.03.2018 07:20 ZAGREB, 22. ožujka 2018. (Hina), Hrvatska odvjetnička komora (HOK) u petak će po 36. put obilježiti Dan odvjetnika, a glavna tema ove će godine biti "Kodeks odvjetničke etike i izazovi današnjice".
Nakon uvodne riječi predsjednika HOK-a Roberta Travaša, izvjestitelji o temi okruglog stola bit će, predsjednik slovenske odvjetničke udruge Roman Završek, članica Odbora za međunarodne odnose Slovačke odvjetničke komore Viktória Hellenbart i dopredsjednik-a HOKMladen Klasić, dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore.

"U sklopu ove teme pokušat ćemo dati odgovore na aktualna pitanja o tome jesu li ugrožene temeljne vrijednosti odvjetničke profesije kao što su samostalnost i neovisnost odvjetnika, vjernost stranci i povjerljiv odnos između odvjetnika i stranke, odnosno odvjetnička tajna", ističu u HOK-u.

Dodaju i da će ovogodišnji Dan odvjetnika iskoristiti i kako bi predstavili aplikaciju "Find a Lawyer" (pronađi odvjetnika) pomoću koje se hrvatski odvjetnici uključuju u europske tokove i predstavljaju na tržištu Europske unije. Otvorenje 36. Dana hrvatskih odvjetnika održat će se 23.ožujka 2018. s početkom u 10.30 sati u prostorijama Hrvatske odvjetničke komore, Koturaška 53 u Zagrebu.