Dnevne novosti

Jandroković: Odluka Europske komisije da ostane po strani je očekivana

19.06.2018 07:40 JANDROKOVIĆ

ZAGREB, 18. lipnja 2018. (Hina), Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak odluku Europske komisije da ostane po strani u slučaju slovenske tužbe zbog arbitraže očekivanom.
"Očekivali smo takvu odluku, ona je na tragu onoga o čemu smo govorili, ovdje se radi o bilateralnom pitanju i naš je prijedlog bio da, nakon što je Slovenija  kompromitirala arbitražni postupak, ponovno pristupimo bilateralnim razgovorima", rekao je Jandroković u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga".

Mislim da je to vrlo jasna poruka slovenskoj strani da se rješenje za granično pitanje između Hrvatske i Slovenije treba tražiti kroz bilateralne razgovore, poručio je Jandroković.

Europska komisija objavila je u ponedjeljak kako je odlučila ostati po strani hrvatsko-slovenskog graničnog spora i neće se očitovati na slovenski podnesak da Hrvatska krši pravo Europske unije neprovođenjem arbitražne odluke koju ne priznaje, te rekla da dvije članice EU-a trebaju naći rješenje za spor u prijateljskom duhu.