Dnevne novosti

Županija za uređenje plaža dala sedam milijuna kuna

12.07.2018 07:10 SPLIT, 11. srpnja 2018. (Hina), Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je potpisao ugovore vrijedne sedam milijuna kuna s čelnicima Splita, Omiša, Podstrane i Tučepa o sufinanciranju izgradnje plaža.
Projekti uključuju uređenja žnjanskog platoa, omiške plaže Brzet i obalnih područja Podstrane i Tučepa. Kako je objasnio župan Boban, novac su podijelili prema dostavljenoj projektnoj dokumentaciji.

Tučepi su za uređenje obalnog pojasa od Marine do Gospina potoka dobili milijun kuna, koliko i Omiš za plažu Brzet, a Split će s dva milijuna kuna urediti Žnjanski plato. Najviše je dobila Podstrana, tri milijuna kuna, za uređenje obale od ušća rijeke Žrnovnice do sportske luke Strožanac.

Župan Boban je rekao da se radi projektima važnim za Splitsko-dalmatinsku županiju županiju i da je njihov cilj unaprijediti kvalitetu življenja, povećati turističke sadržaje i produžiti turističku sezone. "Bogatija turistička ponuda će privući turiste prije i poslije sezone, kada će se zahvaljujući ugodnijim temperaturama i manjim gužvama moći kvalitetnije i potpunije konzumirati raznoliki ponuđeni sadržaj.

Realizacijom ovih projekata značajno će se pridonijeti kvaliteti života lokalnog stanovništva, a osim čišćeg mora, atraktivnijih šetnica, te brojnih sadržaja, stvorit će se uvjeti za aktivnije obavljanje turističkih djelatnosti.

Korist od ovih projekata imat će svi u Županiji, pa će to utjecati na povećanje ukupnog komunalnog standarda i kvalitetu turističke sezone", istaknuo je župan Boban. Rekao je da su se na natječaj javili samo Split, Omiš, Podstrana i Tučepi, koji su uložili puno truda u pripremi dokumentacije, te pozvao i druge lokalne zajednice da se jave.