Dnevne novosti

Zbog EU projekata, rebalansom povećan proračun Bjelovarsko-bilogorske županije

18.07.2018 07:15 BJELOVAR, 17. srpnja 2018. (Hina), Članovi skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije u utorak su većinom glasova prihvatili prvi rebalans ovogodišnjeg županijskog proračuna koji su prihodi povećani s 485 na 489,7 milijuna kuna, a  župan Damir Bajs pojasnio je da je to u najvećoj mjeri rezultat uspješnog apliciranja i realizacije projekata iz EU fondova.
Župan Bajs smatra da će žitelji Bjelovarsko-bilogorske županije na taj način dobiti novi standard u školstvu i zdravstvu gdje će biti najveća ulaganja. Anita Nekić Pavičić, obrazlažući rebalans, spomenula je među ostalim i kako su samo u području obrazovanja, uz pomoć EU fondova, planirane investicije veće od 80 milijuna kuna.

Dodala je i kako je sigurna da će do kraja godine biti još barem jedan rebalans kojim će se prihodi dodatno povećati.Podršku rebalansu u ime SDP-a, koalicijskog partnera Nezavisne liste Damira Bajsa, dao je novopečeni predsjednik županijskog SDP-aa Tihomir Jaić.

Ivan Beljan iz oporbenog HSS-a rebalansu je zamjerio povećanje troškova reprezentaciju, planiranu nabavku novih vozila i povećanje troškova Ureda župana.Za rebalans proračuna na sjednici je glasalo 23 županijska vijećnika, a protiv njih 12.