Dnevne novosti

U utorak u Splitu konferencija o sigurnosti na Jadranu

23.07.2018 07:15 SPLIT, 23. srpnja 2018. (Hina), Sigurnost, moguće ugroze i organiziranje nadziranja i spašavanja na Jadranskom moru naziv je konferencije koja će u utorak u Splitu okupiti ministre i šefove državnih institucija nadležnih za sve vrste nesreća i ugroza na moru.
U uvodnom dijelu konferencije u organizaciji Slobodne Dalmacije prisutnima će se obratiti ministri unutarnjih poslova i obrane Davor Božinović i Damir Krstičević te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.

Nakon uvodnih izlaganja uslijedit će panel diskusija na kojoj će, po tvrdnji organizatora, sudjelovati ključni akteri s područja sigurnosti plovidbe i nadziranja spašavanja na moru - pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, kapetan Siniša Orlić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice Ivo Raffanelli, Mirna Bašić Kovač iz MUP-a, Mate Botica iz Odašiljača i veza te Vinko Prizmić iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Cilj konferencije, koja će se održati na Pomorskom fakultetu u Splitu, je dati pregled trenutnih mehanizama za nadzor Jadranskog mora, osvrnuti se na nove izazove s kojima se nadležna tijela susreću i pronaći adekvatna rješenja na moguće sigurnosne izazove, ističu organizatori.