Dnevne novosti

Poličnik: Ministar G. Marić i načelnik D. Lončar potpisali ugovor o darovanju nekretnina vrijedan 7,36 milijuna kuna

29.08.2018 07:20 POLIČNIK, 28. kolovoza 2018. (Hina), U sklopu obilježavanja Dana općine Poličnik, ministar državne imovine Goran Marić i načelnik te općine Davor Lončar potpisali su u utorak Ugovor o darovanju nekretnina kojim to ministarstvo općini daruje nekretnine ukupne površine veće od 40 tisuća metara četvornih za buduću stambenu zonu Grabi, a vrijednost darovanih nekretnina iznosi 7,36 milijuna kuna.

Marić, koji je na proslavi sudjelovao kao izaslanik  predsjednika Vlade, tom je prigodom obišao poslovnu zonu Grabi,  prostor na širem području Poličnika koji tijela lokalne vlasti žele prenamijeniti u stambenu zonu, navodi se u priopćenju. "Ovo je još jedna potvrda plodonosne suradnje Ministarstva s lokalnom zajednicom.

Želimo da naši prostori opet rastu, da mladi ostaju i da grade svoju budućnost na svojem tlu. Ugovor kojim Država daruje Poličniku prostor za izgradnju stanova znači izravan doprinos demografskoj obnovi. Za tri do pet godina u stambenoj zoni Grabi bi trebalo živjeti oko petsto ljudi", rekao je načelnik Poličnika Lončar.

Ministar Marić, čestitajući domaćinima, rekao je kako "u mjestima poput Poličnika ima neka mitska privlačnost". "Visoka je bila cijena žrtve u ratu jednog malog Poličnika i mjesta u okruženju.

Stoga razumijemo vašu želju da ostanete ovdje, da činite svoje mjesto ljepšim, ugodnijim, gospodarski otvorenim i sposobnim za novi život. Želju da se oduprete pustoši koju vidimo diljem Hrvatske", rekao je Marić. Pohvalio je trud lokalnih vlasti u pripremi Ugovora, njihovu ambiciju oko organizacije života, gospodarstva i poduzetništva u svom mjestu. "Poličnik je izvrstan primjer suradnje.

Potvrđuje da ima mjesta u Hrvatskoj kojima trebaju novi prostori za stanovanje. Nailaze nove, mlade snage, rađaju se, i rađat će se novi životi. Imovina je pritom uvijek najbolja veleposlanica života, prostor i izvor njegova rasta i opstanka. Stoga je ona središnji preduvjet za demografsku reanimaciju Hrvatske. 

Nigdje nije tako neodgodiva demografska reanimacija Hrvatske kao u njezinim rubnim dijelovima, u malim mjestima", poručio je. Ministar državne imovine Goran Marić tijekom svog boravka u Poličniku položio je vijenac pred središnjim križem ispred crkve sv. Nikole te sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.