Dnevne novosti

Predsjednik Vlade Plenković u radnom posjetu Francuskoj

15.10.2018 07:30 ZAGREB, 14. listopada 2018. (Hina), Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Francuskoj, u Parizu 15. i 16. listopada i sastat će se s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, priopćeno je iz Vlade.
Tijekom boravka u Parizu predsjednik Vlade susrest će se s hrvatskim iseljenicima, sudjelovat će na sastanku Vijeća poduzetnika Francuska-Hrvatska pri Francuskoj udruzi poslodavaca (MEDEF) te održati predavanje na temu „Hrvatska i budućnost Europske unije“ na Sveučilištu La Sorbonne.

Na kraju posjeta, otvorit će izložbu „Hrvatska puna boja“. Uz predsjednika Vlade bit će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministar turizma Gari Cappelli. Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u organizaciji HGK i predvođeno predsjednikom HGK Lukom Burilovićem posjetit će Pariz u sklopu službenog posjeta predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, priopćeno je iz HGK.

Gospodarska delegacija održat će sastanak hrvatskih i francuskih gospodarstvenika u MEDEF-u, najvećem udruženju poslodavaca u Francuskoj s više od 750.000 članica od kojih preko 90 posto otpada na male i srednje tvrtke.Izaslanstvo MEDEF-a posjetilo je HGK početkom ove godine kad je održan i Hrvatsko-francuski poslovni forum na kojem su se okupile tvrtke zainteresirane za izlazak na francusko tržište.

Hrvatska je privlačno i dinamično tržište za francuske ulagače zbog svojega geografskog položaja u regiji i kvalitetne radne snage, navodi HGK. Mogućnosti za suradnju leže u svim sektorima, a posebno u prehrambenoj, IT, obrambenoj industriji te području novih tehnologija te istraživanja i razvoja.