Dnevne novosti

Sabor u petak ne glasuje, na dnevnom redu nekoliko točaka

26.10.2018 07:30 ZAGREB, 25. listopada 2018. (Hina), Na dnevnom redu Hrvatskog sabora u petak je nekoliko točaka, među kojima i odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) u raznim međunarodnim misijama, dok uobičajenog glasovanja neće biti.

Zastupnici će tako raspravljati o sudjelovanju pripadnika OSRH u misiji potpore miru "RESOLUTE SUPPORT" u Afganistanu , u operaciji Europske unije "EUNAVFOR MED SOPHIA", u sklopu aktivnosti ojačane prednje prisutnosti NATO-a u Republici Poljskoj , u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, u misiji potpore miru „NATO MISIJI U IRAKU", u operaciji potpore miru "EU NAVFOR SOMALIJA ATALANTA", te u operacijama potpore miru Ujedinjenih naroda. 

Jedna od točaka na dnevnom redu u petak je i Prijedlog izmjena Zakona o edukacijsko-rehabilitacijskoj djelatnosti kojima se uređuju uvjeti i način obavljanja te djelatnosti, te Hrvatskoj komori edukacijskih rehabilitatora daje javna ovlast za vođenje postupka priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija u svrhu obavljanja edukacijsko-rehabilitacijske djelatnosti.