Dnevne novosti

Rusija i Velika Britanija dogovorile povratak diplomata u siječnju

31.12.2018 07:00 LONDON, 28. prosinca 2018. (Hina/Reuters) - Rusija i Velika Britanija postigle su dogovor o povratku dijela zaposlenih u veleposlanstvu, nakon što je više diplomata protjerano ove godine, reklo je rusko veleposlanstvo u petak. Iz britanskog i ruskog ministarstva vanjskih poslova nisu odmah bili dostupni za komentar.
"Postigli smo okvirni dogovor da ćemo početi vraćati diplomatsko osoblje u Moskvu i London u siječnju", navela je novinska agencija TASS ruskog veleposlanika u Londonu Aleksandra Jakovenka, koji je to rekao u televizijskom intervjuu.

"Nisam siguran da će se to (povratak) dogoditi svim zaposlenicima, ali barem će pola osoblja biti vraćeno", dodao je. Glasnogovornik veleposlanstva potvrdio je navode.

Velika je Britanija protjerala 23 ruska diplomata zbog optužbi da Kremlj stoji iza napada nervnim agensom na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu kćer u Salisburyju, u ožujku ove godine. Rusija, koja odbacuje optužbe za umiješanost u trovanje, uzvratila je protjerivanjem jednakog broja britanskih diplomata.