Dnevne novosti

Klarendić: Zapisnik o objavi presude Daruvarcu podudaran je s pisanim otpravkom

14.02.2019 07:20 ZADAR, 13. veljače 2019. (Hina) - Sadržaj zapisnika o objavi presude Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) podudaran je s pisanim otpravkom presude, što znači da tu nije bilo nikakvih odstupanja, kazao je u srijedu glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić osvrćući se na medijske napise o tome da bi presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. mogla bi biti ukinuta u rekordnom roku zbog pogreške sutkinje Općinskoga suda u Zadru Mitre Meštrović, odnosno zbog bitne povrede procesnog prava.

"Odstupanja ima jedino u datumima koji se tamo navode, a takve greške u pisanju koje se odnose na imena i datume sud može ispraviti u svakoj fazi postupka rješenjem o ispravku, što je jasno propisano Zakonom o kaznenom postupku", dodao je Klarendić.

Istaknuo je kako ne može komentirati sudske odluke, pogotovo ne one koje su nepravomoćne.Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, a u nedjelju, 10. veljače pušten je po sili zakona iz istražnog zatvora.

Pravomoćnost presude čekat će na slobodi jer, po zakonu, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, što je isteklo 10. veljače.(Hina) xalui yam