Dnevne novosti

Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu neće raditi nekoliko dana zbog preseljenja

15.04.2019 07:20 ZAGREB, 12. travnja 2019. (Hina) - Zemljišnoknjižni odjel zagrebačkog Općinskog građanskog suda od utorka, 23. travnja, seli na novu adresu u poslovni neboder Sky Office u zapadnom djelu grada, a zbog preseljenja na novu lokaciju neće raditi sa strankama na sadašnjoj lokaciji u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici od ponedjeljka, 15. travnja, do petka, 19. travnja, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Nova adresa na kojoj će Zemljišnoknjižni odjel poslovati u punoj produkciji od utorka, 23. travnja, nalazi se u Ulici Roberta Frangeša Mihanovića 9, Zagreb - Sky Office.

U vremenu od 15. do 19. travnja građani mogu zatražiti izdavanje zemljišnoknjižnih izvadaka vođenih u elektroničkom obliku u bilo kojem zemljišnoknjižnom odjelu drugih sudova u Hrvatskoj, putem osobnog korisničkog pretinca u sustavu e-Građani i kod odvjetnika i javnih bilježnika s pristupom Jedinstvenom poslužnom mjestu zemljišnih knjiga i katastra.

U Gradu Zagrebu najbliži odjeli Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda su Zemljišnoknjižni odjel u Novom Zagrebu, Turinina 3, Zagreb, Zemljišnoknjižni odjel u Zaprešiću, Trg žrtava fašizma 1, Zaprešić i Zemljišnoknjižni odjel u Sesvetama, Bjelovarska 2, Sesvete.

Zahtjev za izdavanje izvadaka ili zbirke isprava građani mogu poslati poštom na adresu Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9.

Prijedlozi za upis mogu se u tom se razdoblju također podnositi na šalteru izdvojenog Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu na adresi Ilica 207a.