Iz obrazovanja

ETUCE odbor za obrazovanje i kampanja „Make teaching attractive“

18.10.2024 07:20 ZAGREB, 16. listopad 2024. (SHU) - 14. i 15. listopada 2024. predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem sudjelovala je na ETUCE odboru kao predstavnica hrvatskih obrazovnih sindikata uključenih u ETUCE (međunarodna organizacija sindikata obrazovanja).

Na dvodnevnom sastanku analizirala se uspješnost kampanje „Make teaching attractive“. Kampanja se temelji na 10 glavnih ciljeva koje je potrebno ostvariti. Analizirala se i strategija promoviranja kampanje, ali se i raspravljalo o problemima statusa učiteljskog zanimanja na razini Europe te o idućim koracima koji su potrebni za daljnji razvoj i vidljivost važnosti učiteljskog zanimanja.   

Među glavnim ciljevima kampanje je promoviranje i zaštita autonomije učitelja u radu, konkurentne plaće, kvalitetan profesionalni razvoj učitelja, zaštita različitosti i jednakosti pojedinaca u sustavu obrazovanja, očuvanje sigurnih uvjeta rada, osiguravanje zaštite i ravnoteže između poslovnog i privatnog života, osiguravanje socijalnog dijaloga i ostalo.