Iz obrazovanja

Sveučilište u Zagrebu predstavilo prvi broj Akademskog lista

30.04.2024 14:26 ZAGREB, 30. travnja 2024. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu predstavilo je u utorak prvi broj novina Akademski list, koji će izlaziti jednom mjesečno zajedno s Večernjim listom i Novim listom.

Akademski list izlazit će sredinom mjeseca na 32 stranice, A3 formata u boji, i predstavljat će, kako je rečeno, vrijedne teme vezane uz život Sveučilišta u Zagrebu, njegovu nastavnu i istraživačku djelatnost, kao i tehnologiju. Osim Akademskog lista, Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Sveučilištem u Splitu izdaje list Univerzitatis na 16 stranica, koji izlazi jednom mjesečno uz Jutarnji list i Slobodnu Dalmaciju. Prorektor Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Nakladničkoga savjeta Akademskoga lista Tibor Pentek kazao je da je to prva faza cjelovitog medijskog programa Sveučilišta u Zagrebu.

Glavni urednik Akademskoga lista Petar Bilobrk rekao je da je cilj lista predstaviti bogatstvo i raznolikost akademskog života Sveučilišta u Zagrebu, kojem će studenti biti u središtu zanimanja. Na prvih sedam stranica lista, nakon naslovnice, objavljena su tri članka – o novom vizualnom identitetu Sveučilišta, kampusu Borongaj i završetku obnove Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar. Uz te tekstove objavljeno je ukupno 15 fotografija. Prvu polovicu lista ispunjavaju još teme Dani potresnog inženjerstva koja je izložena ja tri stranice, kao i intervju s ravnateljem Instituta Ruđer Bošković Davidom Mathewom Smithom, te konferencija Dani infrastrukture SRCE s dvije stranice.