Iz obrazovanja

Edukacija odgojno-obrazovnih radnika/ca za provedbu Zajednice aktivnih građana

18.10.2024 07:00 ZAGREB, 16. listopad 2024. (Grad Zagreb službene stranice) - „Zajednica aktivnih građana“ (ZAG), kao program građanskog odgoja i obrazovanja, nastavlja se provoditi u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba i ove školske godine. Započela je edukacija učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su se priključili provedbi pa je tako prvi modul edukacije održan u ponedjeljak, 14. listopada 2024. u Ugostiteljsko-turističkom učilištu.

Nove provoditelje programa pozdravio je i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, g. Luka Juroš. S kurikulumom ZAG-a detaljno ih je upoznao prof. Tomislav Reškovac, predsjednik Povjerenstva za izvannastavnu aktivnost „Građanski odgoj i obrazovanje“ u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba.

Edukaciju prvog modula, na kojoj je bilo prisutno 45 odgojno-obrazovnih radnika/ca, vodili su Mario Bajkuša i Eli Pijaca Plavšić iz Foruma za slobodu odgoja. Cilj ovog modula je upoznavanje s kurikulumom ZAG-a, jačanje i razvoj kompetencija odgojno-obrazovnih radnika/ca za razvoj veće inicijative i glasa učenika u školi te pružanje podrške učenicima u pokretanju njihovih vlastitih ideja i projekata kako bi postigli promjene koje žele vidjeti u školi i lokalnoj zajednici.